søndag den 20. juli 2014

Ostemad

Ostemad og kaffe er en traditionel kombination som klæder hinanden meget smukt.
Som ganske lille husker jeg, at min Morfar fik serveret en ostemad af min Mormor når han tog en pause fra havearbejdet. Indtagelsen havde næsten rituel og meditativ karakter - det foregik altid på præcis samme tid, sted og måde. Selvom jeg hverken brød mig om kaffe eller ost på det tidspunkt, var selve ritualets effekt meget facinerende at iagtage, og affødte et ønske hos mig om også at finde noget, som på tilsvarende måde kunne give et sådan simpelt nydelsesbetonet mentalt frikvarter.

I dag er det dagens første cappuccino som har indtaget denne rolle hos mig. Når butikken er klargjort og pæn, når kværne og espressomaskine er skudt ind og justeret til den tilstand bønnerne har på den givne dag, så laver og drikker jeg en cappuccino for at verificere at alt er som det skal være. Denne første cappuccino var oprindeligt tænkt som et kvalitetscheck, men er nu de 5 minutter hvor tankerne samles og fattes så jeg føler mig ovenpå til at nyde resten af dagen.

En ostemad er ikke en del af mit ritual på dette tidspunkt, men det er uomtvisteligt at kaffe og ostemad er en skøn kombination, hvilket er grunden til at jeg har sat en simpel ostemad og ostesandwich på menuen.


Ingen kommentarer:

Send en kommentar